Nigiri sushi med laks
Nigiri sushi er en liten oval risbolle dekket med en skive sjømat og et lite strøk wasabi. Enkelt og godt! I denne oppskriften bruker du laks, men du kan også bruke annen sjømat som kveite eller kamskjell. Om du trenger litt ekstra hjelp, se vår steg for steg-guide her.
Fremgangsmåte
- Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken. Avkjøl risen.
- Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst.
- Ha litt av eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber. Ta ca. 1 ss sushiris og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
- Stryk litt wasabi under en skive laks og legg denne over risen. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at fisken og risen fester seg til hverandre. Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
Tips: Bruk gjerne andre typer sjømat til nigiri sushi, som kamskjell og kveite.