Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
20 min

Makrell à la Astrid

Makrell er en sunn og tradisjonsrik råvare som kan varieres på mange måter. I denne oppskriften blir stekt makrell servert med en deilig rømmesaus med løk og sopp. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær løk og sjampinjong i skiver, stek i smør til det begynner å få farge, og sett til side.

  • La smøret blir brunt i stekepannen.

  • Dryss salt og pepper på makrellen og stek fisken med skinnsiden ned til den får en gyllen og fin farge. Sett ned varmen og stek litt på den andre siden.

  • Ta makrellen ut av stekepannen og legg til side.

Saus

  • Ha rømme i stekepannen som du stekte makrellen i, og la den bli varm. 

  • Tilsett løk- og soppblandingen og la alt bli gjennomvarmt. 

  • Ha i finhakket gressløk rett før servering.

Server makrellen med sausen, brokkoli og ris.