«Saba sando» - Makrellsandwich på japansk vis
Makrellen har blitt japanernes sunne svar på pølse i brød. Når sulten gnager, stikker japanerne gjerne innom en 7-Elleven-kiosk for å kjøpe ferdigmarinert makrell. For dem som har litt bedre tid går turen innom et spisested for en makrellsandwich eller «saba sando».
Fremgangsmåte
- Habaneropulveret kan reduseres eller utelates om du ikke er glad i sterk saus.
- Mariner makrellfiletene i BBQ-sausen i rundt 15 minutter.
- Rasp gulrøttene på et rivjern. Vask og tørk salatbladene.
- Du kan bruke den brødtypen du liker, det trenger ikke være focaccia. Bruk gjerne surdeigsbrød eller baguette. Del brødet i to. Eventuelt kan du lage fire sandwicher av brødskiver.
- Grill eller stek den ferdigmarinerte makrellen med skinnet på, helst til skinnet blir sprøtt og crispy. Pensle med litt ekstra marinade under grilling/steking, ved behov.
- Gi gjerne brødet en lett omgang på grillen/ i stekepannen også.
- Legg fisk og grønnsaker inne i sandwichen og nyt en smak av Japan.
良い食欲
Yoi shokuyoku!