Ørret med smørsaus

Ørret er en smakfull fisk som godt kan serveres rå. I denne oppskriften serverer du den i tynne skiver med en tykk smørsaus, pyntet med karse og lakserogn. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3

Ingredienser

Antall porsjoner

Smørsaus

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Del ørretfileten i to på langs, og skjær hver del i tynne skiver på 2 mm.

Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok opp med hvitvin og hvitvinseddik. Reduser væsken til det er 2 ss igjen.

  • Sett varmen helt ned og pisk inn smøret, litt om gangen, til en tykk og jevn saus. Det er viktig at sausen ikke koker.

  • Smak til med salt og hvit pepper.

Server ørretskivene med smørsaus, og pynt gjerne med karse og litt lakserogn.