Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple
Ørret er fisken som egner seg til rask varmebehandling, som i denne oppskriften. I tilbehøret bruker du sesongens gode grønnsaker, og du får en deilig forrett eller smårett.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 80 °C.
Skjær ørretfilet i små stykker.
Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt.
Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 °C, det tar ca. 10 minutter.
Sellerirotkrem
Rens og skjær sellerirot i biter.
Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter.
Hell av vannet og mos sellerirot med med matfløte og smør.
Smak til med salt og pepper.
Salat
Skjær stangselleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå.
Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger.
Bland eple og stangselleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat ved siden av.
Tips: Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.