Foto: Tom Haga
Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple
Ørret er fisken som egner seg til rask varmebehandling, som i denne oppskriften. I tilbehøret bruker du sesongens gode grønnsaker, og du får en deilig forrett eller smårett.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 80 °C.
- Skjær ørretfilet i små stykker.
- Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt.
- Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten.
- Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over.
- Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 °C, det tar ca. 10 minutter.
Sellerirotkrem
- Rens og skjær sellerirot i biter.
- Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter.
- Hell av vannet og mos sellerirot med med matfløte og smør.
- Smak til med salt og pepper.
Salat
- Skjær stangselleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå.
- Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger.
- Bland eple og stangselleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
- Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat ved siden av.
Tips: Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.