Foto: Godfisk.no
Stekt ørret med asparges og kjørvelsaus
Dette er oppskriften på en enkel, men smakfull rett. Når du steker ørret så kan det være et tips å la den være litt svakt rosa i kjernen, da er den saftigst.
Fremgangsmåte
- Skjær ørreten i serveringsstykker, dryss med salt og la trekke i ca. 10 minutter.
- Skyll av saltet og tørk stykkene godt med tørkepapir.
- Stek ørreten i olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side.
- Brekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann i 2 minutter.
- La aspargesen renne godt av og vend i smør.
Saus
- Pisk eggeplomme sammen med salt og pepper, rør inn eplecidereddik og spe med rapsolje i en tynn stråle til en fyldig saus.
- Smak med salt og pepper, og rør inn hakket kjørvel.
- Server ørreten med asparges og kjørvelsaus ved siden av.