Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering2/5

Stekt ørret med asparges og kjørvelsaus

Dette er oppskriften på en enkel, men smakfull rett. Når du steker ørret så kan det være et tips å la den være litt svakt rosa i kjernen, da er den saftigst. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær ørreten i serveringsstykker, dryss med salt og la trekke i ca. 10 minutter.
  • Skyll av saltet og tørk stykkene godt med tørkepapir.
  • Stek ørreten i olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side.
  • Brekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann i 2 minutter.
  • La aspargesen renne godt av og vend i smør.

Saus

  • Pisk eggeplomme sammen med salt og pepper, rør inn eplecidereddik og spe med rapsolje i en tynn stråle til en fyldig saus.
  • Smak med salt og pepper, og rør inn hakket kjørvel.
  • Server ørreten med asparges og kjørvelsaus ved siden av.