Foto: Norwegian Seafood Council
Bakt potet fylt med reker
Bakt potet er en klassiker som kan varieres i det uendelige. Her har vi spicet opp bakepoteten med reker og et fyll av crème fraîche, løk og persille.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Bak potet mør i stekeovnen, det tar ca. 1 time.
Del potet i to, skrap ut innholdet forsiktig, og mos det med helmelk og olivenolje.
Rør inn revet parmesan, og smak til med salt og pepper.
Fyll
Finhakk rødløk, sjalottløk og selleri.
Ha olivenolje i en stekepanne og fres rødløk, sjalottløk og selleri blankt.
Rør inn crème fraîche og persille, og trekk stekepannen av varmen.
Vend inn rekene, og smak til med salt og pepper.
Ha potetmos og fyll i de halve potetskallene.
Server bakt potet med cherrytomater ved siden av.
Tips: Spar gjerne litt av rekene til pynt.