Reker med smakfulle sauser
Her finner du oppskrift på fire gode sauser du kan servere til rekene: Urteolje, aïoli, valnøttpesto og chilirømme. Lag en, to, tre - eller alle fire. Server med godt brød.
Fremgangsmåte
Ha rekene i en bolle.
Urteolje
Kjør bladpersille, hvitløk og pinjekjerner med stavmikser til du får en jevn masse.
Spe med olje og smak til med salt og pepper.
Aïoli
Press hvitløk, og pisk godt sammen med egg, sitronsaft, salt, pepper og sukker.
Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker.
Finhakk gressløk og bland det i aïolien.
Pesto
Kjør basilikum, valnøtter, revet parmesanost, olivenolje og saften fra sitron med stavmikser til du får en jevn masse.
Chilirømme
Bland sammen lettrømme og sweet chilisaus.
Smak til med kajennepepper, og ev. mer sweet chilisaus.
Server reker med brød og de sausene du foretrekker.