Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett

Honningglasert sei med ris og asparges

Slik lager du en deilig rask middag med sei. Seien smaker fantastisk godt kombinert med honningglaze.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen.
  • Tørk fisken med papir og salte og peppre deretter seien.
  • Hvis du bruker frossen fisk kan du halvtine den i et vannbad i vasken. La ligge i ca 20-30 minutter. Skyll og tørk kjapt etterpå. Eller la den tine over natten i kjøleskapet.
  • Bland sammen honning, finkuttet hvitløk, dijonsennep, sitronjuice og cirka én spiseskje olivenolje.
  • Bland inn krydder og rør sammen.
  • Varm en panne til medium varme, med to spiseskjeer olivenolje.
  • Stek fisken i cirka fire minutter på hver side.
  • Hell deretter blandingen over fisken, pass på at hele fisken er dekket med saus. La det putre litt.
  • Varm litt vann i en kjele. Kutt av den hvite delen av aspargesen og skyll. 
  • Ha i en klatt smør når vannet koker og la det koke i tre-fire minutter.
  • Legg alt på en tallerken. Topp med litt parmesan og eventuelt en kvast persille.