Honningglasert sei med ris og asparges
Slik lager du en deilig rask middag med sei. Seien smaker fantastisk godt kombinert med honningglaze.
Fremgangsmåte
- Start med å koke risen.
- Tørk fisken med papir og salte og peppre deretter seien.
- Hvis du bruker frossen fisk kan du halvtine den i et vannbad i vasken. La ligge i ca 20-30 minutter. Skyll og tørk kjapt etterpå. Eller la den tine over natten i kjøleskapet.
- Bland sammen honning, finkuttet hvitløk, dijonsennep, sitronjuice og cirka én spiseskje olivenolje.
- Bland inn krydder og rør sammen.
- Varm en panne til medium varme, med to spiseskjeer olivenolje.
- Stek fisken i cirka fire minutter på hver side.
- Hell deretter blandingen over fisken, pass på at hele fisken er dekket med saus. La det putre litt.
- Varm litt vann i en kjele. Kutt av den hvite delen av aspargesen og skyll.
- Ha i en klatt smør når vannet koker og la det koke i tre-fire minutter.
- Legg alt på en tallerken. Topp med litt parmesan og eventuelt en kvast persille.