Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
30-40 min

Panert seifilet med grønn potetsalat

Seifilet er en klassiker på middagsbordet, og det er ikke uten grunn. Det er en lettvint, rask og sunn middag. I denne oppskriften panerer du seien og gir den en smak av persille. En ny vri!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over sitronsaft, og dryss med salt og pepper.

  • Pisk sammen egg og matfløte i en bolle, og rør inn finhakket persille.

  • Bland sammen revet parmesanost og griljermel i en annen bolle.

  • Vend først seistykkene i hvetemel, deretter i blandingen av egg og matfløte, og til slutt i blandingen av parmesanost og griljermel.

  • Stek seien gyllenbrun i olje ved høy varme i 2-3 minutter på hver side.

Potetsalat

  • Kok potet, avkjøl og skjær i skiver, og skjær cherrytomat i båter.

  • Rist pinjekjerner på tørr stekepanne og riv ruccolasalat grovt.

  • Kjør pinjekjerner, ruccolasalat, hvitløk, hvitvinseddik og olivenolje til en grov saus i en foodprosessor eller med en stavmikser.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Bland potetskiver, cherrytomaterbåter og kapers forsiktig inn i sausen.

Server panert sei med potetsalat. Dryss gjerne litt revet parmesan over.