Sei marinert i ingefær med smørdampede rotgrønnsaker
Ingefær passer godt til fisk, særlig sei. I denne oppskriften marinerer vi sei i ingefær, sjalottløk og soyasaus, og serverer den med smørdampede rotgrønnsaker.
Fremgangsmåte
Skjær sei i porsjonsstykker.
Marinade
Finhakk sjalottløk og riv ingefær.
Bland sammen alle ingrediensene til marianden i en skål, ha i fiskestykkene og la dem marinere i ca. 30 minutter.
Ta opp seistykkene og tørk dem med et tørkepapir.
Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, ha i seistykkene og la dem trekke under lokk til de er ferdige, 7-8 minutter.
Grønnsaker
Skjær gulrot og persillerot i tynne strimler.
Ha vann, smør og salt i en kasserolle, og la grønnsakene dampe under lokk til de er så vidt møre, 3-4 minutter.
Server seien med rotgrønnsaker og kokt potet. Dryss gjerne litt finhakket persille over.