Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Sei i form med reker

I denne oppskriften befinner alle de beste smakene i en og samme form. Sei, reker og grønnsaker ovnsbakt i en skalldyrsaus - kan det bli bedre? 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær seien i porsjonsstykker og rens rekene. Ta vare på rekeskallene.
  • Legg seistykkene i en smurt, ildfast form.
  • Skjær gulrot og sjalottløk i små terninger, og fres det i smør til løken er blank.
  • Rør inn rekeskall og tomatpuré, og la det frese et par minutter.
  • Hell på vann og sitronsaft, og la det koke inn til væsken er halvert.
  • Tilsett kremfløte, timianstilker og la sausen småkoke under lokk i 15-20 minutter.
  • Sil sausen og klem ut så mye væske av rekeskallene som mulig.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over seien, dekk til med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  • Ta ut formen og ha i rekene det siste minuttet av steketiden.
  • Server med en grønn salat og flatbrød til. Dryss gjerne litt dill over hvis du har.

Tips: Tilbehøret kan du variere i det uendelige. Hva med fullkornsris eller byggris til, som et sunt og godt alternativ?