Sei i form med reker

Sei i form med reker

I denne oppskriften befinner alle de beste smakene i en og samme form. Sei, reker og grønnsaker ovnsbakt i en skalldyrsaus - kan det bli bedre? 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 4,25

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær seien i porsjonsstykker og rens rekene. Ta vare på rekeskallene.

  • Legg seistykkene i en smurt, ildfast form.

  • Skjær gulrot og sjalottløk i små terninger, og fres det i smør til løken er blank.

  • Rør inn rekeskall og tomatpuré, og la det frese et par minutter.

  • Hell på vann og sitronsaft, og la det koke inn til væsken er halvert.

  • Tilsett kremfløte, timianstilker og la sausen småkoke under lokk i 15-20 minutter.

  • Sil sausen og klem ut så mye væske av rekeskallene som mulig.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Hell sausen over seien, dekk til med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • Ta ut formen og ha i rekene det siste minuttet av steketiden.

Server med en grønn salat og flatbrød til. Dryss gjerne litt dill over hvis du har.

Tips: Tilbehøret kan du variere i det uendelige. Hva med fullkornsris eller byggris til, som et sunt og godt alternativ?