Sei i form med reker
I denne oppskriften befinner alle de beste smakene i en og samme form. Sei, reker og grønnsaker ovnsbakt i en skalldyrsaus - kan det bli bedre?
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær seien i porsjonsstykker og rens rekene. Ta vare på rekeskallene.
Legg seistykkene i en smurt, ildfast form.
Skjær gulrot og sjalottløk i små terninger, og fres det i smør til løken er blank.
Rør inn rekeskall og tomatpuré, og la det frese et par minutter.
Hell på vann og sitronsaft, og la det koke inn til væsken er halvert.
Tilsett kremfløte, timianstilker og la sausen småkoke under lokk i 15-20 minutter.
Sil sausen og klem ut så mye væske av rekeskallene som mulig.
Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over seien, dekk til med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Ta ut formen og ha i rekene det siste minuttet av steketiden.
Server med en grønn salat og flatbrød til. Dryss gjerne litt dill over hvis du har.
Tips: Tilbehøret kan du variere i det uendelige. Hva med fullkornsris eller byggris til, som et sunt og godt alternativ?