Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Sei marinert i ingefær med smørdampede rotgrønnsaker

Ingefær passer godt til fisk, særlig sei. I denne oppskriften marinerer vi sei i ingefær, sjalottløk og soyasaus, og serverer den med smørdampede rotgrønnsaker. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær sei i porsjonsstykker.

Marinade

  • Finhakk sjalottløk og riv ingefær.

  • Bland sammen alle ingrediensene til marianden i en skål, ha i fiskestykkene og la dem marinere i ca. 30 minutter.

  • Ta opp seistykkene og tørk dem med et tørkepapir.

  • Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, ha i seistykkene og la dem trekke under lokk til de er ferdige, 7-8 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot og persillerot i tynne strimler.

  • Ha vann, smør og salt i en kasserolle, og la grønnsakene dampe under lokk til de er så vidt møre, 3-4 minutter.

Server seien med rotgrønnsaker og kokt potet. Dryss gjerne litt finhakket persille over.