Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Sei i curry med grønnsaksris

Hvit fisk passer godt i curry, og du kan selv velge om du vil bruke sei, torsk eller hyse. I denne oppskriften har vi laget curryen av en grønn curry paste.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær sei i terninger.

  • Grovhakk løk og finhakk hvitløk.

  • Varm olivenolje i en stekepanne og fres løk, hvitløk, kokos, spisskummen og curry paste i 1-2 minutter. 

  • Hell på vann og kremfløte, kok opp og la curryen trekke i ca. 5 minutter.

  • Smak til med salt.

  • Ha i seien og la den trekke til den er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Ris

  • Kok ris etter anvisning på pakken.

  • Skjær paprika i små terninger. 

  • Rør inn paprika, erter og mais de siste 4-5 minuttene av koketiden.

Server curry toppet med finhakket koriander og grønnsaksris ved siden av. 

Tips: Dersom du ønsker en sterkere eller mildere curry kan dette justeres med mer eller mindre curry paste.