Photo: Norwegian Seafood Council
Sei med rotgrønnsaker og dillsaus
I denne oppskriften kan du selv variere hva slags fisk, grønnsaker og tilbehør du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - godt og enkelt!
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær seien i biter.
Finhakk dill, press saften av sitron, og skjær persillerot, kålrot, gulrot og sellerirot i terninger.
Ha seibitene og rotgrønnsakene i en smurt, ildfast form.
Smelt smør, rør inn mel og spe på med fiskebuljong.
La sausen småkoke i 3-4 minutter, ha i fløte og gi det et oppkok.
Rør inn dill og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Hell sausen over fisken og grønnsakene, og bak i stekeovnen til fisken er gjennomkokt og grønnsakene så vidt møre, ca. 15 minutter.
Server med kokte poteter.