Sei med rotgrønnsaker og dillsaus

Sei med rotgrønnsaker og dillsaus

I denne oppskriften kan du selv variere hva slags fisk, grønnsaker og tilbehør du vil bruke. Vi har brukt sei, rotgrønnsaker og kokte poteter - godt og enkelt!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær seien i biter.

  • Finhakk dill, press saften av sitron, og skjær persillerot, kålrot, gulrot og sellerirot i terninger.

  • Ha seibitene og rotgrønnsakene i en smurt, ildfast form.

  • Smelt smør, rør inn mel og spe på med fiskebuljong.

  • La sausen småkoke i 3-4 minutter, ha i fløte og gi det et oppkok.

  • Rør inn dill og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Hell sausen over fisken og grønnsakene, og bak i stekeovnen til fisken er gjennomkokt og grønnsakene så vidt møre, ca. 15 minutter.

Server med kokte poteter.