Stekt sei med kald agurksuppe
Stekt sei er typisk norsk, men i denne oppskriften får den en utradisjonell vri. Med kald agurksuppe og brød får du en smakfull og enkel rett.
Fremgangsmåte
Dryss salt og pepper på seien, og drypp over litt sitronsaft.
Stek seien i smør til den er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.
Ta seien ut av pannen og la den hvile 3 minutter.
Del seien i mindre biter.
Suppe
Skrell agurk.
Skjær en bit agurk i terninger og legg til side.
Del resten i biter og kjør i foodprosessor.
Tilsett hvitvinseddik, sukker, salt og persille, og kjør til alt er godt blandet.
Ha i crème fraîche, og smak til med pepper.
Ha suppen i dype tallerkener og legg i noen fiskestykker.
Server suppen med agurkterninger, paprikapulver og mynteblader drysset over, og med brød ved siden av.