Foto: Eva Brænd
Stekt sei med kald agurksuppe
Stekt sei er typisk norsk, men i denne oppskriften får den en utradisjonell vri. Med kald agurksuppe og brød får du en smakfull og enkel rett.
Fremgangsmåte
- Dryss salt og pepper på seien, og drypp over litt sitronsaft.
- Stek seien i smør til den er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.
- Ta seien ut av pannen og la den hvile 3 minutter.
- Del seien i mindre biter.
Suppe
- Skrell agurk.
- Skjær en bit agurk i terninger og legg til side.
- Del resten i biter og kjør i foodprosessor.
- Tilsett hvitvinseddik, sukker, salt og persille, og kjør til alt er godt blandet.
- Ha i crème fraîche, og smak til med pepper.
- Ha suppen i dype tallerkener og legg i noen fiskestykker.
- Server suppen med agurkterninger, paprikapulver og mynteblader drysset over, og med brød ved siden av.