Gå til hovedinnhold
Foto: ToveLise Mossestad
40-50 min

Fritert sild med thaisalat

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Salt sildefiletene og la de ligge ca. 30 minutter.
  • Finsnitt alle ingrediensene til salaten, kutt cherrytomater i to og bland alt sammen. Smak til med saft fra lime og fiskesaus.
  • Paner filetene ved å dyppe de først i hvetemel, så eggehvite, deretter pankomel.
  • Friter filetene på 180 grader i nøytral olje til gyllen brun farge.
  • Bland majones og sriracha sammen til en god chilimajones, smak til så du får den så spicy som du vil.
  • Dryss over sesamfrø før servering.