Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
30-40 min

Paprikasild

Sild er sunt og god, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Mange er kjent med de tradisjonelle smaksvariantene, men her er en oppskrift hvor paprika blir en god følgesvenn til silden. Kanskje en ny favoritt for familien til jul?

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær sildefiletene og paprika i biter, og løk i tynne skiver.
  • Kok opp vann, sukker, paprikapulver og pepper til eddiklaken, avkjøl og tilsett eddik.
  • Legg sild, paprika og løk lagvis i et glass eller en krukke.
  • Hell over laken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.