Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen
20 min

Sennepssild

Sennepssild, tomatsild og sursild er de klassiske silderettene, og her gir deg oppskriften på hvordan du lager sennepssild fra grunnen av. Perfekt til julens frokoster eller til koldtbordet!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær kryddersildfiletene i biter og løk i tynne skiver.
  • Bland majones med sennep, dill, eddik og sukker.
  • Smak til med pepper, ev. sukker og eddik.
  • Legg sild og løk lagvis i et glass eller krukke.
  • Hell sennepssausen over og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.