Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Over 60 min

Sild Aleppo

Sild Aleppo er en sildesalat med tilbehør fra Midtøsten. Server sildesalaten med Baba Ganoush som er en auberginedip og Tabbouleh som er en bulgursalat. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.

  • Finhakk hvitløk og dill, og riv ingefær.

  • Skill eggeplomme fra eggehviten, og bland eggeplommen med dijonsennep.

  • Tilsett solsikkeolje forsiktig under kraftig pisking til du har en majones. Spe på med litt vann dersom majonesen blir for tykk.

  • Ha i hvitløk, dill, ingefær og krydder, og bland godt.

  • Smak til med salt og saften fra sitron.

  • Rør inn sildebitene.

Tabbouleh

  • Kok bulgur etter anvisning på pakken og avkjøl.

  • Finhakk vårløk, persille og mynte, skjær cherrytomat i små terninger og press saften av sitron.

  • Bland sammen ferdigkokt bulgur, vårløk, persille, mynte, cherrytomat, sitronsaft og olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper.

Tahini

  • Kjør sesamfrø med en stavmikser eller kjøkkenmaskin, til en jevn masse.

  • Tilsett olivenolje og salt mot slutten, og la stavmikseren eller kjøkkenmaskinen gå til du har en silkemyk krem. Dette kan gjerne ta litt tid.

Baba Ganoush

  • Sett stekeovnen på 225 °C.

  • Stek aubergine myke i stekeovnen, ca 45 minutter, og avkjøl litt.

  • Ha aubergine under rennende kaldt vann og trekk av skinnet.

  • Finhakk paprika og persille, og rens ut stenene fra granateple.

  • Mos avkjølt aubergine med en stavmikser eller håndblender, sammen med tahini, hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

  • Rør inn yoghurt, paprika, persille og stener fra granateple. 

Server sildesalaten med Baba Ganoush og Tabboleh.

Tips: Server med libanesisk lefse som fås kjøpt på orientalske matvarebutikker.