Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Sild Aleppo

Sild Aleppo er en sildesalat med tilbehør fra Midtøsten. Server sildesalaten med Baba Ganoush som er en auberginedip og Tabbouleh som er en bulgursalat. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll kryddersild i kaldt vann og skjær i biter.

  • Finhakk hvitløk og dill, og riv ingefær.

  • Skill eggeplomme fra eggehviten, og bland eggeplommen med dijonsennep.

  • Tilsett solsikkeolje forsiktig under kraftig pisking til du har en majones. Spe på med litt vann dersom majonesen blir for tykk.

  • Ha i hvitløk, dill, ingefær og krydder, og bland godt.

  • Smak til med salt og saften fra sitron.

  • Rør inn sildebitene.

Tabbouleh

  • Kok bulgur etter anvisning på pakken og avkjøl.

  • Finhakk vårløk, persille og mynte, skjær cherrytomat i små terninger og press saften av sitron.

  • Bland sammen ferdigkokt bulgur, vårløk, persille, mynte, cherrytomat, sitronsaft og olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper.

Tahini

  • Kjør sesamfrø med en stavmikser eller kjøkkenmaskin, til en jevn masse.

  • Tilsett olivenolje og salt mot slutten, og la stavmikseren eller kjøkkenmaskinen gå til du har en silkemyk krem. Dette kan gjerne ta litt tid.

Baba Ganoush

  • Sett stekeovnen på 225 °C.

  • Stek aubergine myke i stekeovnen, ca 45 minutter, og avkjøl litt.

  • Ha aubergine under rennende kaldt vann og trekk av skinnet.

  • Finhakk paprika og persille, og rens ut stenene fra granateple.

  • Mos avkjølt aubergine med en stavmikser eller håndblender, sammen med tahini, hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

  • Rør inn yoghurt, paprika, persille og stener fra granateple. 

Server sildesalaten med Baba Ganoush og Tabboleh.

Tips: Server med libanesisk lefse som fås kjøpt på orientalske matvarebutikker.