Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
Over 60 min

Sild med pepperrot og rødløk

Dette er oppskriften på en smakfull påleggssild med pepperrot, rødløk, eple, crème fraîche og yoghurt. Med en ekstra dag i kjøleskapet får den enda mer smak.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ta sildebitene opp av laken og la dem renne av seg på tørkepapir.

  • Riv pepperrot fint og eple grovt, og skjær rødløk i tynne ringer.

  • Bland sammen pepperrot, eple, rødløk, eplecidereddik og sukker i en bolle.

  • Tilsett sildebiter, crème fraîche, yoghurt og hakket gressløk, og bland godt.

  • Ha blandingen i et glass eller krukke og legg på lokk.

  • Silden bør trekke minst et døgn i kjøleskap før den spises. 

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.