Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
40-50 min

Sildinhos

Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Disse er laget med blant annet sild, potet, hvitløk og krydder, og servert med salsa og aïoli.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrell potet, kok møre i usaltet vann og hell av kokevannet.

  • Stek sild i flytende margarin, ca. 2 minutter på hver side.

  • Riv hvitløk og finhakk sjalottløk.

  • Ha potet, sild, hvitløk, sjalottløk, egg, kanel, sukker og tabasco i en bolle og mos alt godt sammen.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Rør inn potetmel til en passe konsistens.

  • Lag små boller og rull dem i griljermel.

  • Stek bollene i en panne med olje til de er gylne, ta dem ut og legg dem på tørkepapir.

Salsa

  • Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. 

  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen og la det få koke i ca. 20 minutter. 

  • Smak til med litt salt og sukker.

Aïoli

  • Riv hvitløk og rør inn i lettmajonesen. 

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server sildinhos med tomatsalsa og aïoli ved siden av. Dryss gjerne over friske urter om du har.