Tomatsild med cherrytomat

Tomatsild er en selvsagt klassiker på koldtbordet. I denne oppskriften er vanlig tomat byttet ut med cherrytomat, noe som gir en friskere smak.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Del sildefiletene i biter. 

  • Kok opp tomatpuré, hvitvinseddik, sukker og olje. 

  • Tilsett rødløk i tynne ringer, cherrytomat i biter og laurbær, og la dette koke sammen i 3 minutter. 

  • La alt avkjøles helt, og smak til med salt og pepper. 

  • Bland sammen tomatsausen med sildebitene og finhakket dill. 

  • Ha blandingen i et glass eller krukke, og legg på lokk.

  • Silden bør trekke to døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskap i ca. 2 uker.