Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål
Skrei bakt i ovnen er enklere enn du tror! Bakt med smør og hvitløk og servert med spisskål og deilige rotgrønnsaker er dette en skrei-rett som vil imponere til hverdag som til fest.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær skreien i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter.
- Skyll saltet av og tørk skreien lett med tørkepapir.
- Skjær gulrot og rotgrønnsaker på langs og ha i en ildfast form sammen med timian. Her kan du bruke de rotgrønnsakene du ønsker, for eksempel beter eller potet. Ringle over honning og olivenolje.
- Sett grønnsakene i ovnen og sjekk etter 10 minutter om de har begynt å bli møre. Når de nærmer seg gjennomstekte, kan du sette skreien inn i ovnen.
- Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss pepper over og legg på skiver av hvitløk og smør. Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
- Skjær kål i båter, og stek i smør.
Saus
- Smelt smør til det blir nøttebrunt, men ikke brent. Smak til med litt soyasaus og pepper.
- Server ovnsbakt skrei med spisskål, rotgrønnsaker og brunet smør. Pynt med timian. Hvis du ønsker, kan du servere med kokte poteter.