Foto: Norwegian Seafood Council
Ovnsstekt skrei med tartarsaus
Som om ikke skreien er eksklusiv nok, i denne oppskriften gjør hjemmelaget mandelpotetmos måltidet til en fest. Tartarsausen ved siden av setter en spiss på smaken.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Dryss salt over skreifileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
- Skyll fileten i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
- Skrap fiskeskinnet godt, og skjær skreifileten i serveringsstykker.
- Legg skreistykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.
- Stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 10 minutter.
Potetmos
- Skrell og kok mandelpotetene møre.
- Mos potetene og bland inn smør og melk.
- Dryss finhakket gressløk over, og smak til med salt og pepper.
Tartarsaus
- Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk.
- Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
- Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
- Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.
Servering
- Server skrei med potetmos, tartarsaus, kokt gulrot og sukkererter. Pynt gjerne med noen sitronbåter om du har det.