Ovnsstekt skrei med tartarsaus
Som om ikke skreien er eksklusiv nok, i denne oppskriften gjør hjemmelaget mandelpotetmos måltidet til en fest. Tartarsausen ved siden av setter en spiss på smaken.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Dryss salt over skreifileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
-
Skyll fileten i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
-
Skrap fiskeskinnet godt, og skjær skreifileten i serveringsstykker.
-
Legg skreistykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.
-
Stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 10 minutter.
Potetmos
-
Skrell og kok mandelpotetene møre.
-
Mos potetene og bland inn smør og melk.
-
Dryss finhakket gressløk over, og smak til med salt og pepper.
Tartarsaus
-
Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk.
-
Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
-
Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
-
Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.
Server skrei med potetmos, tartarsaus, kokt gulrot og sukkererter. Pynt gjerne med noen sitronbåter om du har det.