Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Ovnsbakt skrei med hjemmelaget remulade

Denne oppskriften med skrei, ovnsstekte poteter og hjemmelaget remulade smaker fantastisk, og er veldig enkelt å lage.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll fileten i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
  • Skrap fiskeskinnet godt, og skjær skreifileten i serveringsstykker.
  • Legg skreistykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.
  • Stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 10 minutter.

Ovnsbakte grønnsaker

  • Kok potetene møre. 
  • Del de i to og ha de i en ildfast form. Ringle over litt olje, salt og pepper.
  • Vask og skrell gulroten og del i passende biter. Ha de i formen med potetene.
  • Stek i ovnen på 200 °C i ca. 20-30 min. Sjekk at gulroten er gjennomstekt.
  • Dryss finhakket gressløk over, og smak til med salt og pepper.

Remulade

  • Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland sammen.
  • Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
  • Smak til med litt sukker, salt og pepper.

Servering

  • Server skrei med ovnsbakte grønnsaker. Pynt gjerne med noen sitronbåter om du har det.