Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Ovnsstekt skrei med tartarsaus

Som om ikke skreien er eksklusiv nok, i denne oppskriften gjør hjemmelaget mandelpotetmos måltidet til en fest. Tartarsausen ved siden av setter en spiss på smaken.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll fileten i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
  • Skrap fiskeskinnet godt, og skjær skreifileten i serveringsstykker.
  • Legg skreistykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.
  • Stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 10 minutter.

Potetmos

  • Skrell og kok mandelpotetene møre.
  • Mos potetene og bland inn smør og melk.
  • Dryss finhakket gressløk over, og smak til med salt og pepper.

Tartarsaus

  • Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk.
  • Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
  • Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
  • Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.

Servering

  • Server skrei med potetmos, tartarsaus, kokt gulrot og sukkererter. Pynt gjerne med noen sitronbåter om du har det.