Skrei med spinat og appelsinsaus
Skrei er en klassiker på middagsbordet om vinteren. Med en smaksrik appelsinsaus, spinat og parmaskinke løftes retten til et helt nytt nivå.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 230 °C.
- Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter.
- Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonsstykker.
- Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv.
- Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
- Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
- Legg parmaskinke på et stekebrett med bakepapir, og stek sprø i stekeovnen, ca. 5 minutter.
Potetmos
- Skrell potet, skjær i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter.
- Hell av kokevannet og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.
- Tilsett smør og helmelk, og mos til ønsket konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
Appelsinsaus
- Press saften av appelsin og sil over i en kasserolle.
- Finhakk chili og ha i kasserollen.
- Kok opp og la det småkoke til mengden er halvert.
- Pisk inn crème fraîche og la sausen småkoke i ca. 4 minutter.
- Ta kasserollen av varmen og rør inn kaldt smør i terninger rett før servering.
Tilbehør
- Stek spinat i smør til det faller lett sammen, og smak til med salt og pepper.
Servering
- Server skreien med parmaskinke, potetmos, appelsinsaus og spinat.