Trukket skrei på seng av søtpotet og grønnkål
I denne oppskriften får skreien en fantastisk smak med krydder og urter i kokevannet. Som tilbehør er det bakt søtpotet, grønnkål og granateple. God fornøyelse!
Fremgangsmåte
- Skjær skreien i serveringsstykker.
- Skjær strimler av det oransje ytterste skallet på appelsinen og kutt løk i båter.
- Kok opp rikelig med vann og tilsett salt, appelsinskall, persille, løkbåter og sorte pepperkorn. Bruk 2-3 ss salt per liter vann. La kokevannet stå og trekke i 10 minutter så det blir god kryddersmak.
- Legg i skreistykkene, kok opp og la dem trekke i ca. 10 minutter.
Søtpotet og grønnkål
- Sett stekeovn på 200 grader.
- Kutt søtpotet i terninger/staver og legg de på et stekebrett med bakepapir.
- Grovkutt fedd med hvitløk og strø rundt. Ringle over med olivenolje, salt og pepper.
- Stek i 20-30 minutter, snu på bitene underveis til de er møre og litt sprø.
- Finkutt og fres grønnkål og chili i en panne med olje til grønnkål blir litt sprø, men ikke brent.
- Rens granateple og ta ut granateplekjernene og finkutt vårløk.
Vinaigrette
- Visp olje, sitronsaft og dijonsennep godt sammen til en vinaigrette.
- Smak til med honning, salt og pepper.
Servering
- Bland sammen bakt søtpotet, grønnkål og granateple. Legg stykker av trukket skrei på salaten og dryss over med vårløk og vinaigrette.
- Serveres lun.