Grillet tørrfisk med sitron og timian
Prøv noe nytt på grillen - tørrfisk! Denne retten med tomatsalat, spaghetti av squash, nypoteter med ramsløk og en nydelig brunet smørsaus vil både imponere og få grillgjestene til å forsyne seg flere ganger.
Fremgangsmåte
- Pensle tørrfiskloin med olivenolje. Krydres med salt og kvernet pepper.
- Grill så tørrfisken med «skinnsiden» ned på høy varme i ca. 10 minutter.
- Del sitronen i to, grilles med snittsiden ned.
- Snu fisken, skru ned varmen og pensle over med mere god olivenolje. Dekk så med fersk timian ett lett dryss maldonsalt.
- Grill tørrfiskloinen i 5 minutter til fisken flaker seg. Da er den ferdig (ca. 50-55 grader)
- Legg fisken over på et serveringsfat, skvis godt over med den grillede sitronen og server med følgende tilbehør.
Squash spagetti
- Vask squashen godt.
- Kutt tynne strimler med mandolin eller en skarp kniv.
- Fjern kjernen til squashen.
- Kutt så i tynne strimler som spagetti før du smaker opp med maldonsalt, limesaft og olivenolje.
- Pynt med friske urter og ørretrogn.
Marinerte tomater med basilikum
- Vask og del tomatene i to. Legg de så jevnt utover et serveringsfat. Smak opp med god olivenolje og salt.
- Pynt og dekk tomatene med frisk basilikum og noen dråper sitron.
Gulløyepotet med ramsløk
- Vask potetene godt. Kok de så i godt saltet vann til de er nesten helt møre.
- Lag en god «paste» av ramsløk, solsikkeolje, salt og pepper i en blender.
- Vend ramsløkpasten i de nykokte potetene og server til den grillede tørrfisken. Potetene kan serveres kald eller lunes lett opp på grillen før servering.
Brunet smør med kapers og persille
- Smelt smøret i en kasserolle til det er helt nøttebrunt. Ta av smøret fra platen.
- Tilsett finkuttet persille og små kapers.
- Smak til med evt. litt mere salt og ferskpresset sitronsaft.