Gå til hovedinnhold
Foto: Aina Hole
40-50 min

Chili con torsk

En enkel måte å spise mer fisk på, er å bruke sjømat i familiens favorittretter! Her har du en deilig, varmende chili med torsk som vil falle i smak hos store og små. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm opp oljen i en stor gryte.
  • Hakk løk og hvitløk og stek det mykt på middels varme.
  • Tilsett renset og finhakket chili, spisskummen og tomatpuré, rør det godt sammen og stek blandingen i et par minutter.
  • Tilsett hakkede tomater, buljongterning, bønner og paprika kuttet i små terninger. La det småputre i ca. 8 minutter.
  • Smak til med barbequesaus, salt og pepper.
  • Skjær torsken i litt store terninger og la den trekke med i rundt 5 minutter.
  • Server chilien toppet med hakket koriander, sammen med nachochips og rømme.

Tips: Ønsker du å spice opp gryta er det godt med chorizo-pølse i terninger sammen med torsk. Erstatt gjerne litt av de hakkede tomatene med tomatrester, litt slappe tomater eller myke slitne gulrøtter. Gryten kan også lages en dag i forveien, men vent med fisken til serveringsdagen.