Fish and chips
Fish and chips er en klassisk engelsk rett og denne oppskriften viser hvordan du lager det selv. Sprø, frityrstekt torsk, chips og en frisk tartar-saus er en skikkelig digg kombinasjon! For å gjøre det helt som britene, serverer du retten med ertepuré til.
Fremgangsmåte
- Tørk torskefileten godt og skjær i ønskede stykker.
- Dryss med salt og pepper.
Frityr
- Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann.
- Rør sammen til en jevn røre og la den så få hvile i kjøleskapet i 20 minutter.
- Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 °C.
- Dypp torskestykkene i frityrrøren, og la røren renne litt av.
- Stek stykkene i oljen, to og to om gangen.
- La dem steke i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø.
- Legg dem over på tørkepapir.
Tartarsaus
- Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk.
- Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.
- Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.
Ertepuré
- Kok ertene og tøm av vannet.
- Ha smøret i ertene og kjør til en puré med en hurtigmikser.
- Varm opp i en kasserolle og smak til med salt og pepper.
Servering
- Server den frityrstekte torsken med varm ertepuré, pommes frites, tartarsaus og sitronbåter.