Juletorsk med ertepuré og karamelliserte sjalottløk
Torskefilet med ertepure smaker himmelsk i julen. Denne oppskriften er lett å lage, og gir samt den gode julefølelsen. Lett, sunn og god mat med masse smak.
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøtter og kutt i store biter, kokes al dente i lettsaltet vann.
- Rens løken og del i halve.
- Stek baconterningene til de blir sprø, ta ut baconet og bruk fettet i pannen til å steke løken på lav varme.
- Når løken begynner å bli mør, ha i sukker og soya i pannen og la det koke inn på lav varme til en sirup.
- Kok opp ertene i kyllingkraften. Ha i en blender eller foodprosessor og kjør til ønsket konsistens. Rør inn smøret og smak til med salt.
- Lag rødvinsausen. Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen. Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær fisken i 4 pene stykker.
- Kok opp vann i en stor gryte, ha i godt med salt. Skru ned for varmen og legg fiskestykkene i vannet. La fisken trekke i ca 7-10 min avhengig av tykkelse.
- Stek gulrotbitene i en stekepanne med smør og dryss med hakket persille.
- Dander fisken på ertepureen, topp med sprø bacon og legg løk og gulrot rundt.
- Server med kokte småpoteter og rødvinsaus.
Tips - Du kan kjøpe ferdig rødvinssaus i butikken om du ønsker.