Ovnsbakt torsk
Torsk med gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. Prøv denne oppskriften med ris som tilbehør, til variasjon fra den kokte poteten.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær torsken i serveringsstykker.
Vask, rens og skjær gulrot, selleri og purre i terninger.
Kok opp vann, ha i gulrot og kok i 4 minutter.
Ha i stangselleri og purre, og kok alt i 1 minutt.
Hell av vannet og legg grønnsakene over i en ildfast form smurt med flytende margarin.
Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt, pepper og timian.
Saus
Varm opp flytende margarin i en kasserolle.
Rør inn hvetemel og spe med vann og matfløte, litt om gangen. Kok opp mellom hver gang du sper.
Knus buljongterning og ha den i sausen.
Bland godt og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
Smak til med salt.
Hell sausen over fisken og strø osten på toppen.
Stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.