Ovnsbakt torsk med smørsaus og reker

Ovnsbakt torsk med smørsaus og reker

Denne oppskriften med ovnsbakt torsk og smørsaus med reker er en rett du gjerne kan servere når du ønsker å imponere. Rekene i sausen gir retten det lille ekstra.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,87755

Ingredienser

Antall porsjoner

Smørsaus

Salat

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over fisken og la trekke i ca. 8 minutter.

  • Legg torskestykkene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.

Salat

  • Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter, og purre i tynne skiver.

  • Ha grønnsakene i en bolle sammen med finhakket persille.

  • Drypp over olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.

Smørsaus

  • Hardkok egg.

  • Kok kremfløte til den begynner å tykne. 

  • Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på temperaturen slik at sausen ikke skiller seg.

  • Tilsett reker, grovhakket kokt egg og dill. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server torsk med salat, smørsaus og kokte poteter.