Panert torsk med potetmos
Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene.
Fremgangsmåte
Del torsken i like store stykker.
Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
Pisk sammen egg i en annen vid skål.
Ha griljermelet i en tredje vid skål.
Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.
Potetmos
Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.
Hell fra kokevannet og damp potetene.
Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
Varm opp potetmosen.
Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.
Del sitron i båter.
Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.