Torsk Machboos
Denne oppskriften er perfekt for deg som vil imponere med midtøstens beste smaker.
Fremgangsmåte
Lag en marinade av gurkemeie, chilipulver, sitronsaft og olivenolje.
La tosken marinere i blandingen i kjøleskapet, i ca. 1 time, og skjær den i serveringsstykker.
Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Snu den og stek videre til den er nesten gjennomstekt.
Skyll ris ved hjelp av en sil og ha den i en bolle med kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og sett til side.
Skjær løk i biter, finhakk hvitløk og chili, riv ingefær, og del tørket lime i to.
Stek løk i klaret smør til den er myk, og tilsett kardemommekapsel, pepper, nellikspiker, laurbærblad og kanelstang.
Ha i hvitløk, chili og ingefær, og la det frese til den skarpe lukten er borte.
Tilsett tørket lime, hermetiske tomater, fiskekraft, salt, arabisk masala og gurkemeie, og gi det et oppkok.
Ha i ris og la det koke under et lokk til risen er ferdigkokt og væsken er trukket inn, 20-25 minutter.
Server torsken med risblandingen.
Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.