Torsk med dill og reker
Dill er en fantastisk urt til sjømat, og i denne oppskriften setter den smak på ovnsbakt torsk og reker. Det er enkelt og raskt når saus, grønnsaker og fisk skal i samme form.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre.
Varm vannet, løs opp fiskebuljong og bland det sammen med lettrømme og matfløte.
Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken.
Stek i stekeovnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutter.
Dryss reker over retten når den kommer ut av stekeovnen.
Server med potet.
Tips: Kremfløte og crème fraîche er mer varmestabile enn matfløte og lettrømme, men tilfører også mer fett til retten. Her kan du velge selv.