Breiflabb i sitronsaus med potetmoslokk
Breiflabb er kjent som havets biff fordi den er så fast og fin i kjøttet. Trikset for å få en perfekt breiflabb er å behandle den på svak varme og kort steketid.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 160 °C.
- Skjær breiflabb i porsjonsstykker.
- Dryss over salt og pepper, og legg stykkene i en smurt, ildfast form.
Potetmos
- Skrell potet, skjær i biter og kok møre i saltet vann, ca 20 minutter.
- Hell ut kokevannet, mos potetene med en gaffel eller potetmoser, og rør inn smør og melk til en fyldig mos.
- Rør inn revet ost, og smak til med salt og pepper.
Saus
- Riv skallet og press saften av sitron, og pisk egg.
- Bland alt sammen med maisennamel og fiskekraft, og varm opp under omrøring til det blir en fyldig saus.
- Rør inn kremfløte, kok opp og smak til med salt og pepper.
- Hell sausen over fisken og topp med et lag potetmos.
- Sett formen midt i stekeovnen og bak til fisken er så vidt gjennomstekt og potetmosen er gyllen, ca. 15 minutter.
- Server med en tomatsalat til. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.
Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.