Foto: Norwegian Seafood Council
Paella med breiflabb og skalldyr
Selskap i helgen? Da passer denne oppskriften med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker i en paella utmerket. Et spansk festmåltid i all sin prakt.
Fremgangsmåte
Skjær breiflabb i terninger.
Finhakk løk, hvitløk og persille.
Skjær paprika i strimler og tomat i terninger.
Fres løk, hvitløk og persille i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.
Ha i ris, hell på vann og la det koke i 10-12 minutter.
Tilsett blåskjell og la det koke i 3-4 minutter. Spe på med mer vann om nødvendig.
Ha i breiflabb, paprika, tomat, bønner, erter, paprikapulver, safran, salt og pepper, og la det småkoke til alt er mørt, ca. 5 minutter.
Tilsett kamskjell det siste minuttet av koketiden.
Vend forsiktig inn rekene rett før servering.
Server paella med sitronbåter.