Paella med breiflabb og skalldyr

Paella med breiflabb og skalldyr

Selskap i helgen? Da passer denne oppskriften med breiflabb, blåskjell, kamskjell og reker i en paella utmerket. Et spansk festmåltid i all sin prakt. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 2,8

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær breiflabb i terninger. 

  • Finhakk løk, hvitløk og persille.

  • Skjær paprika i strimler og tomat i terninger. 

  • Fres løk, hvitløk og persille i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.

  • Ha i ris, hell på vann og la det koke i 10-12 minutter. 

  • Tilsett blåskjell og la det koke i 3-4 minutter. Spe på med mer vann om nødvendig.

  • Ha i breiflabb, paprika, tomat, bønner, erter, paprikapulver, safran, salt og pepper, og la det småkoke til alt er mørt, ca. 5 minutter.

  • Tilsett kamskjell det siste minuttet av koketiden.

  • Vend forsiktig inn rekene rett før servering.

Server paella med sitronbåter.