Gravlaks med sennepssaus
Gravlaks er en tradisjonell norsk rett som gjerne serveres med en god sennepssaus. Prøv å lage både gravlaksen og sennepssausen selv, da smaker den ekstra godt.
Fremgangsmåte
- Du kan enten bruke to hele laksesider, eller om du har en stor lakseside må den deles i to.
- Bland salt, sukker og pepper.
- Grovhakk dill med stilkene.
- Ha et lag saltblanding og dill i bunnen av en langpanne og legg i den ene laksefileten med skinnsiden ned.
- Dryss saltblanding og dill på kjøttsiden, og legg den andre fileten over med spor mot hode.
- Ha over resten av saltblandingen og dillen.
- Legg lett press på og la fisken stå i kjøleskap i 2-3 døgn. Store, tykke fileter kan trenge inntil 4 døgn.
- Snu den daglig.
- Skrap saltblandingen og dill av filetene før servering.
Sennepssaus
- Pisk eggeplomme tykk med salt og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden, som til majones.
- Tilsett sukker, hvitvinseddik, pepper og sennep.
- Rør inn dill rett før servering.
- Sausen er holdbar i kjøleskapet i inntil 1 uke.
- Server fisken i tynne skiver med sennepssaus og det du måtte ønske som tilbehør.
Tips: Gravet laks kan fryses.