Pizza med reker
Reker er godt både i varme og kalde retter. I denne oppskriften har vi brukt rekene i en smaksrik og syrlig rekesalat med majones, snøfrisk og sitron.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.
- Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.
- Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.
- Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 °C.
Pizzasaus
- Finhakk løk og fennikel.
- Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré.
- Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter.
- Ha i finhakket gressløk og basilikum når sausen er ferdig.
- Smak til med salt og pepper, og litt sukker.
- Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen.
- Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.
- Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.
Server pizzaen nystekt.