Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
30-40 min

Smaksrik rekesuppe

Varm deg på en god smaksrik rekesuppe med hvitløk, chili og ingefær mens du venter på våren. Server i varme suppeskåler, og dryss over frisk gressløk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær gulrot, pastinakk, paprika og vårløk i strimler.

  • Finhakk chili, løk, hvitløk og ingefær og surr i smør til løken er blank. 

  • Tilsett hvitvin og kok i 5 minutter.

  • Tilsett matfløte og fiskekraft, og kok i 10 minutter.

  • Ha grønnsakene i suppen og kok til de er nesten møre. 

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

  • Ha i reker rett før servering.

Server suppen med gressløk drysset over, med brød ved siden av.

Tips: Du kan bruke fiskebuljong hvis du ikke har fiskekraft.