
Foto: Ida Gran Jansen
Blinis med røkt laks
Blinis er perfekt til forrett, tapas eller snacks og serveres ofte med forskjellige toppinger. Den lille, salte pannekaken er perfekt med røkt laks og pepperrotkrem, og en favoritt for matprofil Ida Gran Jansen.
Fremgangsmåte
- Lag blinis etter egen oppskrift eller kjøp ferdige.
- Riv pepperrot og rør sammen med créme fraîche og sitronsaft til pepperrotkremen. Smak til med salt og pepper.
- Finhakk rødløk. Du kan også bruke reddik hvis du ønsker.
- Skjær laksen i passende biter.
- Dander blinisen med pepperotkrem, røkt laks, finhakket rødløk og topp med urter.
Tips: Du kan enkelt gjøre som Ida og lage blinis selv. Det gjør du ved å blande sammen ca. 2 dl hvetemel, 2 dl melk, 1 egg, 1 ts bakepuvler og en klype salt til en røre. Stek små pannekaker i litt smør til de er gylne på hver side.




