Fiskegrateng med hot sei
Fiskegrateng med sei, en smakfull kryddersaus, og loff- og persilletopping er en spennende variasjon fra den tradisjonelle fiskegratengen. Med godt tilbehør som råkost og brød er det en middag for store og små.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær seifilet i terninger på ca. 2 cm.
- Kok makaroni etter anvisning på pakken.
- Varm smør i en stekepanne og stek seien i ca. 4 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha seien i en ildfast form, smurt med smør.
- Riv loff i biter, og kjør i en blender med persille til en jevn masse.
Saus
- Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i smør i 2-3 minutter.
- Rør inn hvetemel, og spe på med helmelk, litt om gangen, under omrøring.
- Trekk sausen av varmen og sett til avkjøling.
- Pisk inn eggeplomme i den avkjølte sausen.
- Stivpisk eggehvite og vend inn i sausen.
- Smak til med saften av sitron, kajennepepper, salt og pepper.
- Bland den ferdigkokte makaronien i sausen og hell over seien.
- Dryss over loff- og persilleblandingen, og stek i stekeovnen til toppingen har fått en gyllen farge, i 15-20 minutter.
Server fiskegratengen med brød og råkost.