Fiskekaker med karri
Denne oppskriften er inspirert av thailandske fiskekaker. Server fiskekakene med agurksalat og sweet chilisaus som i denne oppskriften, eller med ris og peanøttsaus.
Fremgangsmåte
- Skjær sei i store biter og kjør dem sammen med salt i en foodprosessor til du får en jevn deig.
- Riv skall av lime og ha i farsen sammen med fish sauce, curry paste og egg. Juster med hvetemel hvis farsen er for løs.
- Finhakk aspargesbønner og bland inn i farsen.
- Form farsen til små fiskekaker og stek i olje til de er gjennomstekte og gyllen, ca. 3 minutter på hver side.
Agurksalat
- Skjær agurk i små terninger, vårløk i tynne skiver og finhakk chili.
- Bland sammen ingrediensene til salaten og la den stå og trekke i 20 minutter.
Dressing
- Kok opp vann.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over agurksalaten.
- Server fiskekaker med agurksalat og sweet chilisaus.