Ovnsbakt sei i sitronsaus

Ovnsbakt sei i sitronsaus

Sitron gir denne oppskriften en frisk smak. Med sei og grønnsaksblanding etter ønske er dette en ovnsbakt rett du gjerne prøver mer enn en gang.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,80556

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og fordel grønnsakene over.

Saus

  • Riv skall og press saften av sitron.

  • Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med fiskekraft og kremfløte. 

  • La sausen småkoke i ca. 3 minutter, og rør inn skall av sitron.

  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. 

  • Hell sausen over fisken, og dekk formen med aluminiumsfolie. 

  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter. 

Server med kokte poteter.

Tips: I denne oppskriften kan du selv velge hvilken grønnsaksblanding du ønsker.