Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
30-40 min

Ovnsbakt sei med grønne linser

Ovnsbakt seifilet med herlig smak av garam masala er en deilig hverdagsmiddag. Grønne linser og frisk yoghurt passer godt med denne ovnsbakte seien.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Skjær sei i serveringsstykker, drypp over olivenolje, og dryss på salt og garam masala.
  • Legg seistykkene på bakepapir på stekebrett og bak dem på øverste rille i stekeovnen til de er gjennomstekte og lett brune på toppen, ca. 10 minutter. 

Linser

  • Skyll linsene.
  • Kok linsene møre i usaltet vann i ca. 15-20 minutter.
  • Sil kokevannet av.
  • Finhakk hvitløk og press saften av sitron.
  • Rør hvitløk og sitron sammen med linsene, og smak til med salt.

Mynteyoghurt

  • Finhakk mynte og bladpersille, og rør inn i yoghurten.

Servering

  • Server den ovnsbakte seien med linser og mynteyogurt ved siden av.