Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Sei i curry med grønnsaksris

Hvit fisk passer godt i curry, og du kan selv velge om du vil bruke sei, torsk eller hyse. I denne oppskriften har vi laget curryen av en grønn curry paste.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær sei i terninger.
  • Grovhakk løk og finhakk hvitløk.
  • Varm olivenolje i en stekepanne og fres løk, hvitløk, kokos, spisskummen og curry paste i 1-2 minutter.
  • Hell på vann og kremfløte, kok opp og la curryen trekke i ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt.
  • Ha i seien og la den trekke til den er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Ris

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær paprika i små terninger.
  • Rør inn paprika, erter og mais de siste 4-5 minuttene av koketiden.
  • Server curry toppet med finhakket koriander og grønnsaksris ved siden av. 

Tips: Dersom du ønsker en sterkere eller mildere curry kan dette justeres med mer eller mindre curry paste.