Foto: Synøve Dreyer
Sei i form med reker
I denne oppskriften befinner alle de beste smakene i en og samme form. Sei, reker og grønnsaker ovnsbakt i en skalldyrsaus - kan det bli bedre?
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær seien i porsjonsstykker og rens rekene. Ta vare på rekeskallene.
- Legg seistykkene i en smurt, ildfast form.
- Skjær gulrot og sjalottløk i små terninger, og fres det i smør til løken er blank.
- Rør inn rekeskall og tomatpuré, og la det frese et par minutter.
- Hell på vann og sitronsaft, og la det koke inn til væsken er halvert.
- Tilsett kremfløte, timianstilker og la sausen småkoke under lokk i 15-20 minutter.
- Sil sausen og klem ut så mye væske av rekeskallene som mulig.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell sausen over seien, dekk til med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
- Ta ut formen og ha i rekene det siste minuttet av steketiden.
- Server med en grønn salat og flatbrød til. Dryss gjerne litt dill over hvis du har.
Tips: Tilbehøret kan du variere i det uendelige. Hva med fullkornsris eller byggris til, som et sunt og godt alternativ?