Foto: Norwegian Seafood Council
Fiskekaker av sei med curry
Fiskekaker av sei med curry er små og smakfulle. Med gode dippsauser ved siden av passer de utmerket til tapas. I denne oppskriften lager du din egen tartarsaus.
Fremgangsmåte
- Kjør sei og salt raskt i en foodprosessor til en jevn deig.
- Tilsett curry paste, revet skall av lime, fish sauce og egg, og kjør til alt er blandet.
- Juster med mel hvis farsen til fiskekaken er for løs.
- Rør inn finhakket vårløk.
- Stek en prøvekake og juster smaken om nødvendig.
- Form til små fiskekaker, og stek kakene i litt rapsolje til de er gjennomstekte og gylne.
Tartarsaus
- Rør eggeplomme sammen med sitronsaft, dijonsennep og presset hvitløk.
- Spe med olje, litt om gangen, mens du rører hele tiden.
- Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.
- Server seikakene med tartarsaus og sweet chilisaus ved siden av.