Fiskesuppe med torsk og reker
Denne deilige fiskesuppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker vinner av en oppskrift med god smak. I denne oppskriften bruker vi torsk og reker, og du kan tilpasse den med dine favoritter fra havet.
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i terninger.
- Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
- Rens og finhakk løk.
- Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
- Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
- Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
- La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
- Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
- Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
- Varm opp suppen og tilsett reker.
- Server suppen rykende varm med dill drysset over.
Tips: Du kan bytte ut torsk med sei eller annen hvitfisk i denne oppskriften.